Nu ska ni få tips om ett fantastiskt recept på ramen. Jag har ätit ramen på varenda ställe jag hittat när jag rest med varierande kvalité. Bäst hittills har varit på Köpenhamns flygplats.Men denna är faktiskt den bästa jag ätit av alla, helt sant. Det som skiljer sig är dock att jag haft köttfärs istället för "pork belly" som de flesta innehåller. Är inte superförtjust i det faktiskt. Det är en hel del ingredienser men jag hade de flesta hemma eftersom vi äter mycket asiatiskt. Receptet är Jenny Walldéns. 1,5 l kycklingbuljong2 dl vatten2 msk risvinäger (eller 1 msk vitvinsvinäger)2 msk mirin (eller 1 msk strösocker)5 cm ingefära, tunt skivad5 msk japansk soja5 msk sesamoljasalt4 ägg0,5 dl neutral matolja4 klyftor vitlök, skivade2 röda chilifrukter, skivad3 msk sesamfrön300 g fläskfärs400 g ramennudlar (eller äggnudlar)4 salladslökar, tunt skivade1 stor näve färska böngroddar140 g bladspenat. Jag lade även till en näve färsk koriander!1. Koka upp buljongen med 2 dl extra vatten, risvinäger, mirin, ingefära, 3 msk soja och 2 msk sesamolja. Låt koka i 15 minuter. Sila av ingefäran och håll varmt.Koka äggen exakt 7 minuter (lägg ner i kokande vatten). Låt svalna i iskallt vatten och dela sen på hälften.2. Under tiden buljongen och äggen kokar, fräs vitlök, 1 chili och sesamfrön i matolja till vitlöken och sesamfröna är rostade och gyllene. Häll över i en mortel och mortla till en tunn pasta. Häll i 2 msk sesamolja samt salt och rör om. Ställ åt sidan.3. Fräs fläskfärs i 1 msk sesamolja till gyllene och knaprigt. Häll på 2 msk soja och låt fräsa med i några sekunder. Håll varmt.4. Koka nudlarna till al dente, detta tar 1-2 minuter beroende på vilka nudlar du valt. Häll av vattnet.5. Bottna 4 djupa skålar med nudlarna, häll sedan på buljong. Toppa med fläsk, ägghalvor, salladslök, spenat, böngroddar och resterande chili. Ringla den heta vitlöksoljan över dina ramen och servera genast! Ös med koriander om du gillar det!