Efter sommaren kommer alltid mitt sug i köket tillbaka. Jag vill göra långkok, äta rotfrukter och baka på helgen. Så det gjorde jag i lördags och ställde till med blåbärsmuffins som blev Såå goda, saftiga och fluffiga. Därför vill jag dela med mig av mitt recept till er så ni också får njuta av dessa tillsammans med en kopp kaffe eller te. De är inte fullt så söta som traditionella muffins, vilket jag gillar för då kommer smakerna nästan fram bättre utan att det söta tar över. Jag använder en muffinsplåt med fina formar. Torra ingredienser blandas för sig. Ägg och socker vispas pösigt. Vänf försiktigt ner frysta blåbär. Blanda inte för länge, då riskerar din smet att bli lila. Elins blåbärsmuffins 🫐3 dl vetemjöl3 dl havremjöl (du kan mixa havregryn)1/2 tsk Vaniljpulver1/2 tsk salt3 tsk bakpulver2 ägg2-2,5 dl strösocker0,8 dl rapsolja2,5 dl lättmjölk3,5 dl frysta blåbärVärm upp ugnen till 200 grader varmluft.Vispa ägg och socker pösigt i en skål.Blanda övriga torra ingredienser i en annan skål. Rör sedan ihop dessa två och tillsätt olja samt mjölk. Rör ner frysta blåbär med en slickepott och häll sedan ut den kladdiga smeten i 12 muffinsformar som står i en muffinsplåt.Garnera med 4-5 blåbär på toppen och lite kanel innan du sätter in plåten i ugnen.Grädda i mitten av ugnen ca 22-25 minuter.Hoppas ni ska gilla!