Äpplenas tid är så gott som här och jag tänkte bjuda er på en digital äppelpaj som går minst lika bra att avnjuta i verkligheten! Detta var första gången jag gjorde det här receptet, jag har testat andra knäckiga varianter tidigare men denna är något mer karamellig och söt.Nästa gång jag gör den kommer jag baka den efter recept nedan för att minska sötman så om du önskar mindre socker och sötma gör du enligt nedan. :)Ugn 175 graderFyllning: ca 5 mellanstora äpplen2 msk råsocker (ger knäckig smak)3 tsk malen kanel2 tsk malen kardemumma4 msk potatismjölSmuldeg:175 g smör2 dl strösocker2 krm salt3 dl havregryn1,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker0,5 dl ljus sirapGör såhär:Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och sprid ut i pajformen.I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och lägg ut över äpplena.Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg och inte längre är glansig. Jag stressade även över lite flingsalt och serverade med vaniljsås.