Det var längesen jag gjorde en gratäng nu. Men häromdagen hade vi kyckling till middag och det är perfekt då man alltid får över till dagen efter. Alla gillar och alla äter i familjen, enkelt och vardagsvänlig mat som inte tar så mycket tid.Här kommer receptet!1 paket färsk tvådelad kyckling4 dl creme fraiche tomat/basilika2,5 dl grädde, valfri fetthalt1 msk tomatpuré1 skivad rödlök1 ask körsbärstomater1 liten påse babyspenat 1,5 dl riven ostSalt, peppar, vitlökspulver, paprikapulver.Tillbehör: Ris eller pastaUgn ca 200 grader. Allt ska till sist placeras i en form i ugnen. 1. Bryn kycklingen i olivolja eller valfritt fett. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver på båda sidor. De ska mest bara få lite färg och kryddorna att fästa. Lägg sedan filéerna i gratängformen så de får vila där. 2. Skiva eller tärna sedan rödlök och bryn den i samma panna utan att diska den emellan. Låt löken bli lite mjuk. 3. Häll sedan i grädde, creme fraiche, tomatpure och färsk spenat (glömde). Smaka av och krydda mer om det behövs. Låt allt puttra i 2-3 minuter. 4. Häll såsen över kycklingen i formen och toppa med halverade tomater och riven ost. Ta gärna basilika över för extra smak. 5. Grädda gratängen i ugnen ca 25 minuter. Servera med ris eller pasta. Mums! 🥰