Igår hade Stella bestämt att vi skulle baka bullar. Det slutade som vanligt, kompisarna var roligare än bullbaket och jag stod själv kvar i köket. Men gott blev det! Tänkte dela med mig av hur jag alltid bakar mina bullar, hemligheten är mycket smör och rumstempererade ingredienser (mjölk & smör). ca 35-40 stora bullar Deg: 50 g gäst 5 dl mjölk (rumsvarm) 2 tsk kardemumma 250 g smör (rumsvarmt) 16,5 dl vetemjöl special 1 dl strösocker 1 dl råsocker 1 tsk salt Fyllning: 150 g smör (rumsvarmt) 5 tsk kanel 1,5 dl strösocker 1 msk vatten Blanda ihop fyllningen till en röra när smöret är mjukt. Smula ner 50 g gäst i bakmaskinen, höll över 5 dl rumsvarm mjölk och låt maskinen gå till gästen löst upp i mjölken. Häll i socker, klicka i smör och kardemumma och kör lite till. Häll ner hälften av mjölet (ca 8 dl) och låt maskinen gå 15 minuter. Häll i salt och resterande mjöl och låt gå 5-10 minuter. Att låta degen arbetas länge gör bullarna godare! Viktigt är också att degen ska vara lite kletig, så ta inte för mycket mjöl. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den i en rektangel. Bre sedan över fyllningen över hela degen och rulla ihop den på längden. Skär sedan rullen i skivor med en vass kniv (ca 2-3cm tjocka). Lägg över bullarna i formar eller direkt på en blåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 2-3 timmar under plastfolie.(Detta är alltså enda jäsningen) Pensla bullarna med ägg/vatten/salt och häll på pärlsocker. Grädda bullarna i 200g med över & undervärme i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Pensla bullarna med sockerlag (2 delar vatten & 1 del socker som du kokat på spisen). [caption id="attachment_977" align="aligncenter" width="600"] Fyllningen blir till en röra.[/caption] [caption id="attachment_978" align="aligncenter" width="599"] Ett knep är att låta dem jäsa under plastfolie för extra saftighet.[/caption] [caption id="attachment_979" align="aligncenter" width="600"] Skär dem 2-3 cm tjocka med vass kniv.[/caption]