Äntligen fick vi var med och fira in sommarlovet! Veckans blommor från torget.I fredags var barnens riktiga första skolavslutning, med riktigt menar jag att vi fick vara med. Inget sjukhus, ingen pandemi utan en riktigt avslutning för oss på skolans läsår. Stella slutade åk 2 och Cornelis förskoleklass. Vi hade en jättefin dag och firade lite extra för att ta igen åren som gått förlorat så det blev mycket gott. Rekommenderas!Jag gjorde en matigare sallad och till den grillade vi kött. Jag hade nog föredragit halloumi men hade glömt köpa det. Som tillbehör blev det en god sås med pesto.Koka 1,5 dl matvete i grönsaksbuljong i ca 10-15 minuter och låt den sedan svalna något på ett stort fat eller något annat fint. Bryn småtomater i lite olivolja och krydda med salt och peppar, lägg sedan över dem på fatet. Ta några nävar babyspenat, lite gurka, smulat feta ost och picklade rödlök. Strö över pumpakärnor och avsluta med örtsalt och peppar. Såsen var enkel, 2 dl turkisk yoghurt, 1 vitlöksklyfta, 3 msk pesto och salt & peppar. Mycket uppskattat, även av vår gäst från Haparanda som vi har på besök här i helgen. I lördags fyndade jag denna lampa på Erikshjälpen. Den blev så fin här.