Inte kunde jag någonsin ana hur mycket jag skulle älska linsgryta. Eftersom jag annars älskar mustiga grytor med kött så är jag än mer förvånad.Men denna gryta återkommer här hemma titt som tätt och är riktigt riktigt god men mycket smaker!Den är dessutom lätt och snabb att tillaga så jag brukar hinna med det på min lunch. Här kommer receptet!- 1 stor gul lök eller 2 små.- 3 vitklöksklyftor- 1 tsk gul curry- 2 msk tomatpuré- 400 ml kokosmjölk- 3 dl vatten- 2 dl torkade röda linser- 1 grönsaksbuljong- 1-2 tsk sambal olekSalt & PepparEv. delade körsbärstomater eller krossade tomater (250g).Jag finhackar lök och vitlök i min lökhackare sedan fräser man det i en stekpanna med kanter och tillsätter curry och tomatpuré. När det fräst och löken är lite mjuk häller man i allt annat och låter det puttra tills linserna är mjuka, vilket är ca 15-20 minuter. Använd gärna lock. Smaka av med salt och peppar.Servera med basmatiris och koriander. Testa även med stekt halloumi till. Mums mums mums!