Jag vet ju att recept och mat är väldigt uppskattat så kort och gott kommer här lite av den maten jag lagat under veckan som gått. Hoppas ni får lite inspiration till kommande matsedel! :) Det är kycklinggratängen är min stående paradrätt och passar till ris, pasta, potatis...ja allt!600 g små fina kycklingfiléer3 dl vispgrädde2 dl creme fraiche3 msk kinesisk soja1 msk kalvfond1 tsk sambal oelek (eller mer)Vitlökspulver, salt och pepparSätt ugnen på 175 grader (över & undervärme)Bryn kycklingen i smör, krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Lägg de sedan i en form. Häll i alla ingredienser till såsen i stekpannan och vispa runt. Häll sedan såsen över och kör i ugnen i ca 20 min. Om du vill ha en tjockare sås så använd maizena att reda med i stekpannan.Tips! Jag steker färsk broccoli i mycket olivolja smaksatt med vitlök. Avokadosallad, mums!AvokadoRödlökFetaostGranatäppelkärnorChili flakes Ja alltså, jag blev så galet sugen på husmanskost. Såsen gör jag av grädde och äkta smör såklart! Tror inte ni behöver ett recept mer än så. ;) Asiatisk färswok med vitlök/korienderris500 g fläskfärs1 morot1 rödlök1 gullök4 vitlöksklyftorFärsk broccoliSås av:2 msk Ostronsås1 msk Fisksås3 msk japansk soja2 msk honungev pepparVitlöksris:Så enkelt och gott! Jag använder basmatiris och kokar det tillsammans med några msk olivolja och 3-4 vitlöksklyftor som jag hackar fint. Till sist häller jag på koriander från frysen. Testa!Stek färsen väl så den nästan blir knaprig.Häll i resten av grönsakerna och woka hastigt, sedan på med såsen. Låt dem inte stå för länge för då tappar grönsakerna sin krispighet. Krydda med chili om du vill!